mai2 klik

u follow i..i follow u back..hehehe

30 November 2011

DOA UNTUK ANAK-ANAK ATAU SUAMI YANG SUKA KELUAR MALAM

Sebagai ibubapa yang mempunyai anak lelaki atau pun anak perempuan yang suka keluar malam melepak dengan kawan-kawan di kafe siber atau di "Shopping Complex", memang susah hati kerana anak-anak ini jika dinasihat memang tak dengar langsung. Masuk telinga kanan keluar telinga kiri atau seperti "mencurah air di daun keladi". Susah nak buang tabiat yang kurang elok. Waktu malam sepatutnya berada di rumah mengulangkaji atau buat kerja sekolah dan tidur awal untuk ke sekolah keesokkan pagi. Jika dibiarkan takut berkawan dengan geng curi motor atau geng mat rempit....mati katak.

Sang isteri juga boleh amalkan dan baca doa ini untuk sang suami yang selalu suka keluar malam melepak kat restoran mamak pekena teh tarik dengan kawan-kawannya. Sekali sekala tidak mengapalah tetapi jika sudah menjadi tabiat melepak tiap-tiap malam pun kurang baik. Buang masa borak kosong dan takut-takut nanti berkawan dengan member yang pasang dua. Sepatut sang suami diwaktu malam beristirehat dengan keluarga di rumah. Baca buku agama atau buat kerja-kerja yang berfaedah. Tidur awal untuk solat tahajjud tengah malam dan pergi kerja taklah mengantuk kat pejabat. Suami yang buat MLM di waktu malam dikecualikanlah kerana nak tambah rezki keluarga.

Cara-caranya:

Baca doa ini 33 x setiap kali selepas solat dan mohon kepada Ya Allah SWT. Jika baiknya dibaca pada air dan ditiupkan dan diberi minum pada anak/suami tersebut. InsyaAllah

No comments: